Prvi Martinov koncert s Štajerskimi fakini uspel

Štajerski fakini z njihovo karikaturo
"Dober koncert, vsaka čast". Tako so na kratko deževale pohvale zadovoljnih obiskovalcev, ki so po koncu koncerta k fakinom prinesli podpisat novo pološčo.


Da bo to pravi fakinski dogodek je bilo jasno na začetku, ko z nekaj minutno zamudo v Benediktu zabave željne goste preglasi posnetek glasu in jim veleva »Tišina!«. Glas je pripadal znanemu slovenskemu glasbeniku Bastinu, ki v prvih trenutkih koncerta s spremstvom fanfar spektakularno in tipičnim štajerskim dialektom napove začetek, nato pa na vrhuncu uvoda vse utihne in nastane tema, kot da je zmanjkalo elektrike. Po nekaj sekundni zatemnitvi se zaslišijo zvoki instrumentov, ki se po taktu pridružujejo drug za drugemu, hkrati pa skladno z igranjem prižigajo luči nad člani ansambla. Najprej Alen na bas kitari, Uroš za ritem kitaro, nato Miha s harmoniko in nazadnje le mikrofon v soju luči na mestu, kjer bi moral biti Ivan. Člani igrajo uvodno skladbo, publika pa se sprašuje kaj se dogaja, kje je vodja ansambla. Da je to vse del predstave, in da so jim tudi tokrat »fakini« zagodli, je bilo jasno takoj, ko se med publiko v soju žarometov na oder sprehodil še Ivan, nasmejan in navihan kot vedno, ter s pozdravno vižo zaželel dobrodošlico vsem.

skupinska slika z obiskovalci koncerta štajerskih fakinov
Štajerski fakini so na koncertu predstavljali viže iz njihove prve plošče, ki je luč sveta ugledala prav na ta dan. V podporo in popestritev večera se je na odru izmenjalo še nekaj njihovih glasbenih prijateljev: ansambel Šaljivci, ansambel Mladih 5, ansambel Trubadurji, ansambel Štrk, Gadi, ansambel Pajdaši, in ansambel Klapovühi. Program je povezovala simpatična Maja Oderlap, za obilo smeha je poskrbel humorist gasilec Sašo. Uroš, vedno navihani član ansambla je na šaljiv način pokazal, da od snemanja videospota »Gasilec je junak« še vedno ni osvojil pravih veščin gasilcev. So pa zato vsi člani ansambla pravi mojstri za glasbila, Miha in Ivan na harmoniki, Uroš na kitari in Alen, ki je pravi »mojster za vse« kot prepeva v njihovi viži. Na koncertu je bilo tudi nekaj ganljivih trenutkov, za te so poskrbeli gostitelji sami, s presenečenjem za svoje mame in jim zapeli svojo skladbo »Oprosti mi mama«. Sklepno dejanje na koncertu je bil skupinski nastop vseh nastopajočih v poklon »tem domačim vižam« publika pa je želela še več, zato so jim za konec še enkrat postregli z njihovo himno "Če mi rečejo fakin".

Po koncertu so se vsi povabljeni poveselil ob dobri kapljici in veliki torti dolgo v noč.Za učinkovitejše delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Da bi izvedeli več o piškotkih, ki jih uporabljamo na tej strani, si preberite pogoje uporabe.

Sprejemam piškotke iz te strani:

EU Cookie Directive Module Information